31 dec. 2014

IP Scoring: LG F14A8TDA

Masina de spalat rufe LG F14A8TDA reprezinta o optiune pentru cei care doresc o capacitate medie spre mare de incarcare, un numar mare de rotatii la centrifugare, la un pret mediu, accesibil, pentru o masina cu incarcare maxima de 8kg si 1400 de rotatii pe minut, motiv pentru care la criteriul raport calitate pret masina de spalat rufe LG F14A8TDA primeste 4 dintr-un maxim de 5 puncte.

 In ceea ce privesc optiunile de utilizare, ca si plus-uri remarcam pe langa programul scurt, autonomia mare de programare si programe pentru absolut toate tipurile de tesaturi, motiv pentru care la acest criteriu primeste tot 4 puncte.

Maximum de 5 puncte pentru eficienta spalarii si a stoarcerii, cele 1400 de rotatii pe minut fiind suficiente pentru a stoarce foarte bine inclusiv bumbacul, tesatura cu un apetit mare pentru umiditate si 4 puncte pentru capacitatea relativ mare de incarcare , intr-o cuva de 8kg putandu-se spala inclusiv perne sau pilote.

Cate 3 puncte pentru fiabilitate si tot atatea pentru costurile post vanzare. Chiar daca marketing-ul intensiv pentru sistemul de transmisie Direct Drive a prins la public, acest sistem are si riscuri, care nu sunt bineinteles promovate, iar costurile in cazul defectarii fiind relativ ridicate. Utilizatorul are ce-i drept 10 ani garantie doar la motor, insa electronica foarte complexa si diferita fata de producatorii cu experienta fata ca riscul sa ajunga in service sa fie destul de ridicat.


Astfel masina de spalat rufe LG F14A8TDA cu incarcare de 8kg si 1400 de rotatii pe minut totalizeaza 23 dintr-un maxim de 30 de puncte conform criteriilor de mai sus. Pentru mai multe criterii privind alegerea a unei masini de spalat rufe puteti citi articolul Criterii alegere masina de spalat rufe.

29 dec. 2014

IP Scoring: Bosch WAQ2446KBY

Gama Avantixx de la Bosch este gama middle range a producatorului german de electrocasnice, modelele din aceasta gama fiind asamblate in fabrica din Spania. Bosch WAQ2446KBY face parte din gama Avantixx si reprezinta o optiune interesanta pentru utilizatorii interesati de o masina care sa spele bine, sa fie rezistenta in timp la un pret mediu, pe piata acest model gasindu-se in jurul pretului de 2000 de lei, motiv pentru care la criteriul raport calitate pret primeste 4 dintr-un maxim de 5 puncte.


In ceea ce privesc optiunile de porgramare/utilizare, Bosch WAQ2446KBY are pe langa programele clasice, program presetat pentru lana, program scurt si program pentru haine negre si colorate, care vor pastra culorile tesaturilor si le vor proteja mai bine in timp. Totodata tratamentul special pentru antiscamosare al tamburului, va proteja suplimentar, toate aceste beneficii reflectandu-se in timp in pastrarea calitatii tesaturii. Autonomie mare in programare, masina avand si antisifonare, posibilitate de reglaj al temperaturii si centrifugii, pachetul standard practic pentru o masina de spalat rufe Bosch din aceasta gama, caracteristici care fac ca Bosch WAQ2446KBY sa mai acumuleze 4 puncte la criteriul optiuni de programare,

Am realizat un articol cu evaluarea produselor Bosch, articol pe care-l puteti accesa in Pareri despre electrocasnicele si incorporabilele Bosch.

Incarcare medie spre mare, cele 7 kg permitand spalarea inclusiv a lucrurilor voluminoase, nu neaparat grele, cum ar fi spre exemplu pernele si pilotele, motiv pentru care primeste 4 puncte la acest criteriu si acelasi numar de puncte pentru fiabilitate, Bosch fiind recunoscut ca un brand care pune accent pe calitatea subansamblelor.

3 puncte pentru costurile post vanzare, in situatia neplacuta in care Bosch WAQ2446KBY va avea nevoie de service costurile fiind relativ ridicate.


Asadar, Bosch WAQ2446KBY totalizeaza 23 dintr-un maxim de 30 de puncte conform criteriilor de mai sus. Pentru mai multe criterii privind alegerea a unei masini de spalat rufe puteti citi articolul Criterii alegere masina de spalat rufe.

IP Scoring: MIELE WDA 110 WPM

Masina de spalat rufe MIELE WDA 110 WPM este primul model al producatorului german prezentat pe blogul Incorporabile Premium. Aceasta alegere nu a fost intamplatoare, intrucat acest model reprezinta o optiune foarte interesanta din prisma raportului calitate pret si a optiunilor si a calitatii spalarii. Se stie ca Miele este un brand premium si prin urmare pretul acestor electrocasnice este peste media pietii. Insa acest pret este justificat de calitate motiv pentru care  MIELE WDA 110 WPM primeste 4 dintr-un maxim de 5 puncte la acest criteriu.


In ceea ce privesc optiunile de utilizare/programare, acest model are suprafata tamburului special tratata antiscamosare, tratament inventat de producatorul german si copiat ulterior si de concurenta. Denumirea comerciala este tambur tip fagure. Totodata masina de spalat isi ajusteaza automat consumul de resurse, respectiv apa si energie, iar in ceea ce privesc optiunile de programare, masina are program antisifonare, program scurt, program special pentru haine ultra white si colorate, astfel incat producatorul german garanteaza ca acestea se vor spala impecabil si nu-si vor piede din culoare.
Asadar la capitolul optiuni de programare, masina de spalat rufe MIELE WDA 110 WPM primeste maximum de 5 puncte la acest criteriu.

Miele are un sistem patentat de spalare care garanteaza o distributie perfecta a apei in timpul spalarii si totodata o diluare eficienta a detergentului pentru eliminarea celor mai dificile pete si totodata o eficienta deosebita la clatire. Cele 1400 de rotatii pe minut garanteaza o stoarcere eficienta, motiv pentru care la criteriul eficienta spalarii/centrifugarii MIELE WDA 110 WPM mai acumuleaza 5 puncte.

4 din 5 puncte pentru capacitatea de incarcare, aceasta fiind una medie spre mare si cate 5 puncte pentru fiabilitate, Meile fiind practic nedefectabile si prin urmare tot 5 puncte pentru costurile post vanzare, probabilitatea defectarii fiind aproape de 0 in primii 7 ani de utilizare. 


O masina incredibila, cu o fiabilitate de invidiat, MIELE WDA 110 WPM totalizeaza 27 dintr-un maxim de 30 de puncte conform criteriilor de mai sus si candideaza la cea mai buna masina, avand ca punct forte in primul rand un foarte bun raport calitate pret.  Pentru mai multe criterii privind alegerea a unei masini de spalat rufe puteti citi articolul Criterii alegere masina de spalat rufe.

23 dec. 2014

Ghid de defectiuni la aspiratoare


Aspiratoarele cu sac daca manifesta semne legate de scaderea puterii de absortie, este recomandabil sa verificati daca sacul este plin sau aproape plin in situatia in care aspiratorul nu are indicator umplere sac. Daca sacul nu este plin iar puterea de absortie a scazut verificati filtrele, atat cel premotor cat si cel post motor. Mai mult ca sigur acestea pot fi cauza a doua care determina o scadere a puterii de absortie. Daca dupa inlocuirea filtrelor puterea de absortie nu revine la normal este nevoie de o evaluare a service-ului, problema fiind pricinuita de motor, care nu mai functioneaza in parametri normali.

Aspiratoarele fara sac, daca nu mai au aceeasi putere de absortie verificati daca nu ati depasit limita maxim acceptabila a recipientului pentru praf. In cazul filtrelor este de luat in calcul faptul ca la aspiratoarele fara sac acestea au o durata mult mai mica de viata fata de cele cu sac si sunt mai costisitoare. 
Daca costul aspiratorului, fie el cu sac sau fara sac este sub o suta de euro si acesta a iesit din garantie nu se merita sa-l duceti in service, unde numai costul privind evaluarea problemei variaza intre 70 si 100 de lei, iar piesele pentru aspiratoare sunt in general foarte scumpe.

In cazul periilor si a tubului, cat si a bratului telescopic acestea sunt consumabile si nu beneficiaza de garantie.

18 dec. 2014

Diferente intre piroliza si cataliza la cuptoarele incorporabile

In general o provocare in momentul alegerii unui  cuptor incorporabil cu program sau sistem de autocuratare, diferenta dintre piroliza sau cataliza este de cele mai multe ori subiectiva in opinia potentialului utilizator si nu are la baza toate informatiile, toate plusurile sau minus-urile ale acestor sisteme de autocuratare.

Am realizat un top al celor mai bune cuptoare incorporabile tinand cont de principalele criterii de alegere ale cuptorului incorporabil, top pe care-l puteti accesa in articolul Cel mai bun cuptor incorporabil.
Asadar, sistemul de autocuratare pirolitic este cel mai eficient sistem de autocuratare, nu are niciun fel de consumabil si nici costuri ulterioare achizitionarii, insa pretul este in general mai mare cu pana la 30% fata de un cuptor cu autocuratare catalitica. Autocuratarea se face pe toata suprafata interioara cuptorului, lucru foarte important. Ca si minus-uri, consumul ce poate ajunge pana la 3kw/h doar in momentul programului de autocuratare. In timpul utilizarii cuptorul consuma la fel ca si celalalte, sub 1kw/h.

Pentru informatii complete privind criteriile de alegere ale cuptorului incorporabil, cititi articolul Criterii alegere cuptor incorporabil.

Sistemul de autocuratare catalitica este de fapt o inventie mai ieftina a unei alternative la piroliza. Acesta este mai putin eficient, autocuratarea se face doar pe peretii catalitici, pereti care sunt suprapusi peste peretii cuptorului, si vor exista zone, la intersectia planurilor fetelor interioare ale cuptorului unde va trebui sa curatati manual. Un alt lucru care este important este dat de costurile post vanzare. Durata de viata estimata a acestor pereti este undeva intre 3si 4 ani, dupa care acestia se consuma, practic se sparg si trebuiesc inlocuiti daca utilizatorul doreste sa aiba in continuare autocuratare. Daca nu va ramane fara autocuratare, prin demontarea peretilor consumati. Costurile unui perete este intre 80 si 150 de lei, in functie de producator.

17 dec. 2014

Criterii alegere aspirator

Pe piata exista 4 tipuri de aspiratoare, cel mai bun randament putere nominala (consum)/ putere de absortie gasindu-se in ordine la aspiratorul cu sac, urmat de aspiratorul fara sac, apoi aspiratorul cu spalare si in cele din urma cel cu filtrare prin apa.

Aspiratorul cu sac este cel mai eficient si are costurile cele mai mici de mentenanta in timp. Daca utilizatorul opteaza pentru un aspirator cu saci de hartie, pentru ca ace
stia sunt mai igienici, recomandarea este ca sa aleaga un model Philips sau Electrolux, marci care fac 90% din gama cu saci denumiti S-bag, saci de hartie care sunt cu 50% pana la 70% mai ieftini decat la ceilalti producatori.

Aspiratorul fara sac este in trend in ultimii doi ani, are un randament cu 80% mai mic decat un aspirator cu sac, in ceea ce priveste puterea de absortie. Acesta are un compartimet de plastic, un vas in cere se trange mizeria si care apoi se arunca. Utilizatorul nu are costuri cu sacii, in cazul in care acestia sunt de hartie, insa la aceste modele filtrele se compromit mult mai repede, intre 6-12 luni si sunt semnificativ mai scumpe, pretul acestora variind intre 50 si 100 de lei, in functie de producator.

Va recomandam si articolul Criza aspiratoarelor de putere mare.

Aspiratorul cu spalare, o mare fixa pana acum 3 ani, devine din ce in ce mai putin prezent pe piata. Principalul dezavantaj al acestuia este dimensiunea si accesoriile greu de gestionat ca si spatiu si montaj. Plus aparitia mopului cu abur a rupt piata de nisa al acestui tip de aspirator. Plusuri: aspira inclusiv lichide.

Aspiratorul cu filtrare, cel mai ineficient ca si putere de absortie, un produs de teleshopping, greu si cu o putere de absortie cu pana la 60% mai mica decat un aspirator cu sac, are ca principal argument de cumparare, faptul ca praful este oprit intr-un vas cu apa, ceea ce nu stiu in general utilizatorii unor astfel de aspiratoare este ca s-a inventat filtrul Hepa, filtru care retine particule de pana la 0.3 microni.

Criterii:
1. Puterea de absortie-cel mai bun indicator al performantelor unui aspirator;
2. Calitatea periei, periilor-o mare pare din putere poate fi anulata de o perie modesta, cele mai bune perii de pe piata fiind cele trizone
3. Costul consumabilelor si a mentenantei
4. Nivelul de zgomot 
5. Materialul din care sunt realizate rotile-evitati rotile din plastic daca aveti parchet si nu doriti sa vi-l compromiteti, mergeti pe varianta unor roti cauciucate

15 dec. 2014

IP Scoring : Samsung WF60F4E5W2X

 Samsung WF60F4E5W2X face parte din noua gama de masini de spalat propusa de producatorul coreean pietei europene. Varianta slim, cu o adancime redusa, de numai 45 cm, acest model are o capacitate maxima de incarcare de 6 kg, insa avantajele acestei masini sunt date de sistemul Eco Bubble si de tratarea antiscamosare a tamburului, pentru o rezistenta mai indelungata in timp a tesaturii. Un raport relativ dun raport calitate pret, motiv pentru care  Samsung WF60F4E5W2X primeste 4 dintr-un maxim de 5 puncte la acest criteriu. Am evaluat principalele categorii de produse Samsung in articolul Pareri despre Samsung.
In ceea ce privesc optiunile de programare, Samsung se afla mereu in topul producatorilor cu un apetit mare in ceea ce privesc inovatii, masina de spalat avand un program smart check, care permite un diagnostic rapid, in cazul in care apare vreo situatie nefericita, aplicatie care poate fi folosita pe orice smartphone de la Samsung. In ceea ce privesc facilitatile privind calitatea spalarii, tratarea tamburului antiscamosare este nu mare plus (Dymond Drum), totodata rezistenta ceramica asigura o cantitate redusa de depuneri de calcar, iar sistemul patentat de spalare Eco bubble asigura o spalare si clatire eficienta printr-o buna diluare si clatire a detergentului, motiv pentru care la criteriul optiuni programare, masina de spalat WF60F4E5W2X primeste 4 puncte.

3 puncte la capitolele capacitate de incarcare si costuri post vanzare: o capacitate relativ redusa ce nu permite spalarea unor pilote sau perne spre exemplu, iar costurile post vanzare sunt relativ mari in situatia in care masina are vreun defect post garantie , piesele la Samsung fiind scumpe. Aceste doua caracterisitici sunt punctele mai putin forte ale acestui model, care arata extraordinar, fiind unul din cele mai bune optiuni pentru o masina pe culoare gri, usor de intretinut si care sa spele foarte bine.

Fiabilitare relativ ridicata pentru modelele de spalat rufe de la Samsung motiv pentru care la acest criteriu, Samsung WF60F4E5W2X primeste 4 dintr-un maxim de 5 puncte.


In concluzie, masina de spalat rufe slim, pe culoare gri, Samsung WF60F4E5W2X totalizeaza 22 dintr-un maxim de 30 de puncte fiind una din cele mai bune optiuni raport calitate pret pentru o masina de spalat rufe pe culoare gri/argintiu. Pentru mai multe criterii privind alegerea a unei masini de spalat rufe puteti citi articolul Criterii alegere masina de spalat rufe.

Criterii in alegerea unui espressor

Espressorul...o necesitate.:)..o cafea buna de dimineata poate face minuni mai ales in ceea ce priveste starea de spirit...cateodata un alint, alteori un drog necesar, un espresso, fie el lung sau scurt depinde neconditionat de aparatul care il prepara.

Asadar, espressoarele se impart in 3 categorii: 
-Espressoare cu capsule
-Espressoare cu pompa 
-Espressoare cu rasnita 

In cazul espresoarelor cu rasnita, care se mai numesc si automate, acestea pot fi inclusiv incorporabile.

Espressoarele cu capsule-exista doua tipuri de capsule; capsule PAD, care reprezinta de fapt o capsula cu cafea rasnitata compactata, care poate fi un espresso de calitate, sau capsule gen tassimo sau dolce gusto, care sunt de fapt niste arome si nu vor fi apreciate niciodata de un bautor adevarat de cafea, dar sunt niste jucarii interesante pentru un doritor experimental de diferite gusturi de cafea.

Espressoarele cu pompa-prepara espresso-ul la 15 bari. Exista pe piata si espressoare care pot seta nivelul de tarie al espresso-ului, insa in general gusturile sunt apropiate, data fiind presiunea. Unele se mai diferentiaza prin prezenta plitei de mentinere la cald/preincalzire a cestii. Aceste espressoare au si pompa de abur, deci utilizatorul poate prepara manual spuma de lapte.

Espressoarele cu rasnita sau automatele sunt cele mai bune espressoare. Acestea rasniteaza cafeaua si pastreaza cel mai bine aroma cafelei proaspat macinata. De tinut cont atunci cand se doreste achizitionarea unui espressor de calitate:

-este recomandabil ca rasnita sa fie ceramica, nu din otel inoxidabil, intrucat cele din otel inoxidabil, in contact cu apa sub presiune depune particule mici de sub 0.03 microni de oxiuri metalice care se depun in general pe sistemul circulator apoi pe inima. Producatorii care fac cu rasnita ceramica sunt Philips Saeco, Jura, Bosch, Siemens.

-Un espresso bun se vede dupa calitatea cremei care o lasa. Aceasta trebuie sa fie uniforma atat ca strat cat si la culoare si in general crem maron.  Grosimea optima este de 3-4 mm.

-Spuma de lapte, atunci cand este facuta de un automat cu accesoriu incorporat pentru lapte, adica recipient de lapte din care automatul isi trage singur laptele, trebuie sa fie si ea uniforma, iar cafeaua cu lapte in 3 straturi spre exemplu iese perfect doar atunci cand exista un astfel de accesoriu. Altfel, tine de indemanarea utilizatorului.

12 dec. 2014

IP Scoring: Beko OIM27201C

Cuptorul incorporabil electric multifunctional Beko OIM27201C face parte din gama de electrocasnice rustice propuse de Beko pentru piata din Europa si reprezinta o optiune interesanta, daca este sa comparam cu alternativele celorlalti producatori, in special din punct de vedere al raportului calitate pret, criteriu la care Beko OIM27201C primeste 4 dintr-un maxim de 5 puncte. Va recomandam articolul in care am evaluat principalele categorii de produs din gama Beko, in articolul Pareri despre Beko.

Va recomandam articolul Cel mai bun cuptor incorporabil TOP 5 cuptoare incorporabile in functie de pret.


Tot 4 puncte pentru optiunile de utilizare, mai ales daca este sa ne uitam la numarul mare de functii, 8, fiind probabil unul dintre cuptoarele rustice cu cele mai multe functii de pe piata din tara noastra la un pret rezonabil.


Am evaluat toate seturile de electrocasnice incorporabile rustice  sau retro pe culoarea cream de pe piata, aceasta evaluare o puteti accesa in articolul Seturi electrocasnice incorporabile retro pe culoarea cream.

Doua puncte pentru eficienta curatarii, acest model neavand un sistem automat de curatare, fie realizat prin cataliza sau piroliza, insa emailul folosit pentru protectia interiorului este de foarte buna calitate si usor de curatat.

Maximum de 5 puncte pentru design, fiind unul din cele mai elegante cuptoare incorporabile rustice de pe piata si cate 4 puncte la criteriile fiabilitate si produse complementare, Beko avand o gama diversificata de plite si hote, insa acest model rustic este recomandabil sa fie in pachet cu plita incorporabila cu gratare din fonta Beko HIZG64125SCR si cu hota incorporabila decorativa piramidala Beko CWB6410CR.

Pe baza principalelor criterii de alegere a cuptorului incorporabil, am realizat un TOP al celor mai bune cuptoare de pe piata, TOP pe care-l puteti accesa in articolul Cel mai bun cuptor incorporabil.


Pentru mai multe cuptoare incorporabile care au fost evaluate, conform principalelor criterii de alegere ale cuptoarelor incorporabile, cititi articolul IP Scoring cuptoare incorporabile.

Cuptorul incorporabil electric multifunctional Beko OIM27201C totalizeaza 23 dintr-un maxim de 30 de puncte fiind unul dintre cele mai bune cuptoare incorporabile rustice din punct de vedere al raportului calitate pret. Pentru mai multe criterii in alegerea cuptorului incorporabil cititi articolul "Criterii alegere cuptor incorporabil". 

IP Scoring: Beko HIZG64125SCR

Plita incorporabila Beko HIZG64125SCR face parte din gama de electrocasnice incorporabile rustice, pe culoarea crem, produsa de producatorul turc de electrocasnice. In ceea ce priveste raportul calitate pret aceasta plita primeste 4 dintr-un maxim de 5 puncte, pentru prezenta arzatorului WOK, a gratarelor din fonta si pentru design-ul rustic, oarecum exclusivist fata de ceea ce se gaseste de obicei in bucatariile din tara noastra. Va recomandam totodata si articolul Linii de design electrocasnice incorporabile in 2017Va recomandam totodata si articolul Cea mai buna plita pe gaz.


Calitate buna spre foarte buna a gratarelor, care au in compozitie pe langa fonta si un procent optim de carbon, aliaj care face gratarul mai putin casant, mai fin la atingere si prin urmare mai usor de intretinut si curatat,  caracteristica pentru care la criteriul calitate a gratarelor primeste 5 puncte si inca 3 puncte pentru calitatea relativ buna a emailului cu care este finisata suprafata plitei.

Va recomandam totodata sectiunea blogului in care am prezentat pachetele de electrocasnice incorporabile retro pe culoarea cream, respectiv Design retro cream.

Cate 4 puncte pentru design-ul rustic, desi se putea putin mai bine, daca ar fi sa comparam cu varianta propusa de Whirlpool si tot 4 puncte pentru fiabilitate, Beko fiind recunoscut ca un brand fiabil, care nu prea se intalneste cu service-ul. Va recomandam articolul in care am evaluat principalele categorii de produs din gama Beko, in articolul Pareri despre Beko.

Mai multe plite incorporabile pe gaz analizate si evaluate din prisma principalelor criterii de alegere a plitei incorporabile, va recomandam articolul IP Scoring plite incorporabile.

Tot 4 puncte si pentru produsele complementare, gama foarte diversificata de cuptoare si hote, dar in cazul acesta Beko HIZG64125SCR se potriveste perfect doar cu produsele din setul de electrocasnice rustice pe aceeasi culoare, prezentate in articolele anterioare.


Astfel Beko HIZG64125SCR totalizeaza 24 dintr-un maxim de 30 de puncte, conform criteriilor noastre, fiind o optiune buna, mai ales daca ar fi sa ne uitam la modelele propuse de concurenta si de pretul acestora.Mai multe detalii despre  criteriile de alegere a plitei incorporabile  gasiti in articolul"Criterii alegere plita incorporabila".

IP Scoring: Beko CWB6410CR

Hota incorporabila decorativa cu design rustic, Beko CWB6410CR reprezinta o optiune foarte interesanta pentru cei care doresc un pachet de electrocasnice rustice, implicit hota, mai ales din prisma raportului foarte bun calitate pret, mai ales daca este sa-l comparam cu alternativele de la ceilalti producatori din piata. Va recomandam articolul in care am evaluat principalele categorii de produs din gama Beko, in articolul Pareri despre Beko. Astfel la criteriul raport calitate pret hota Beko CWB6410CR primeste 4 dintr-un maxim de 5 puncte. Va recomandam si articolul in care am sintetizat cele mai elegante seturi de electrocasnice incorporabile la inceputul anului 2017, respectiv Linii de design electrocasnice incorporabile in 2017.


Puterea de 380m3/h este sufienta pentru o bucatarie inchisa, chiar si de pana la 16 m3, asadar la criteriul putere de absortie mai acumuleaza 3 puncte.

4 puncte pentru design-ul exclusivist, electrocasnicele rustice fiind mai rar intalnite, mai ales in bucatariile din tara noastra si inca 3 puncte pentru calitatea filtrelor, acestea fiind de o calitate buna.Nivelul relativ redus de zgomot, pentru o hota cu o putere apropiata de 500m3/h, face ca Beko CWB6410CR sa mai primeasca 4 puncte la acest criteriu.

Pentru mai multe hote incorporabile evaluate de Incorporabile Premium, va recomandam sectiunea blogului IP Scoring Hote incorporabile.

Din gama complementara diversificata de cuptoare si plite Beko CWB6410CR nu poate fi asociata decat cu modelul de plita si hota pe culoarea crem, insa aceste doua produse pastreaza caracterisitica de baza, respectiv un raport foarte bun calitate pret, motiv pentru care la criteriul produse complementare Beko CWB6410CR isi completeaza scoring-ul cu inca 4 puncte.


Astfel hota incorporabila decorativa cu design rustic Beko CWB6410CR totalizeaza 22 dintr-un maxim de 30 de puncte, conform criteriilor noastre. Pentru mai multe detalii privind criteriile de alegere ale hotei incorporabile cititi articolul Criterii de alegere hota.

10 dec. 2014

IP Scoring: Hotpoint Luce FK536X

Cuptorul incorporabil Hotpoint Luce FK536X poate reprezenta o optiune pentru utilizatorii care doresc un cuptor electric multifunctional care sa nu coste mult dar cu care sa se poata prepara mare parte din retetele posibile ce se pot realiza la un astfel de cuptor. Prezenta convectorului, care uniformizeaza temperatura in interiorul cavitatii, a timmer-ului electronic care poate programa coacerea, autocuratarea catalitica, toate acestea la un pret in jurul a 1200 de lei, face ca Hotpoint Luce FK536X sa primeasca maximum de 5 puncte la raportul calitate pret.#


In ceea ce privesc optiunile de utilizare, Hotpoint Luce FK536X mai acumuleaza 3 puncte, cele 5 functii fiind minim suficiente si acelasi numar de puncte pentru eficienta autocuratarii, faptul ca aceasta este catalitica reprezentand totusi costuri ulterioare de mentenanta. Insa confortul autocuratarii exista, chiar daca va costa ulterior. Peretii catalitici au o durata estimata de viata, in conditii normale de utilizare de 3 ani, insa daca utilizatorul nu doreste sa ii inlocuiasca, cuptorul ramane fara autocuratare si se comporta ca un cuptor fara aceasta functie.

Pentru mai multe cuptoare incorporabile care au fost evaluate, conform principalelor criterii de alegere ale cuptoarelor incorporabile, cititi articolul IP Scoring cuptoare incorporabile.

Cate 4 puncte pentru design si fiabilitate, design-ul facand parte din gama Luce, ultima linie scoasa pe piata de producatorul italian si tot 4 puncte pentru fiabilitate, producatorul oferind 5 ani garantie extinsa in multe campanii promotionale, fapt ce denota o incredere asupra calitatii produsului.

Va recomandam articolul Cel mai bun cuptor incorporabil TOP 5 cuptoare incorporabile in functie de pret.

Gama relativ mare de plite incorporabile cu care acest cuptor se poate asocia, cu optiuni totusi restranse in ceea ce privesc hotele, Hotpoint avand o gama relativ restransa la acest capitol, motiv pentru care primeste 3 dintr-un maxim de 5 puncte pentru criteriul produse complementare. Recomandarea noastra este ca  Hotpoint Luce FK536X sa fie completat de plita incorporabila cu gratare din fonta si arzator WOK , Hotpoint PC640TGH si hota decorativa cu design cheminee Hotpoint HNB 6.7 AD X (vezi in stanga).


Pe baza principalelor criterii de alegere a cuptorului incorporabil, am realizat un TOP al celor mai bune cuptoare de pe piata, TOP pe care-l puteti accesa in articolul Cel mai bun cuptor incorporabil.

Astfel cuptorul electric multifunctional cu autocuratare catalitica si timmer electronic,Hotpoint Luce FK536X  totalizeaza 22 dintr-un maxim de 30 de puncte conform criteriilor de mai sus. Pentru mai multe criterii in alegerea cuptorului incorporabil cititi articolul "Criterii alegere cuptor incorporabil". 

IP Scoring: Hotpoint PC640TGH

Plita incorporabila Hotpoint PC640TGH, una din cele mai bune alegeri raport calitate pret de pe piata, avand in vedere gratarele din fonta, prezenta arzatorului WOK, a design-ului modern, toate acestea la un pret sub media a ceea ce ofera competitia, la aceleasi caracteristici, motiv pentru care primeste maximum de 5 puncte la acest criteriu. Va recomandam totodata si articolul Cea mai buna plita pe gaz Va recomandam totodata si articolul Linii de design electrocasnice incorporabile in 2017.
3 puncte pentru calitatea inoxului, acesta fiind usor amprentabil si putin mai greu de intretinut si 4 puncte pentru calitatea superioara a gratarelor, acestea avand in compozitie o cantitate suficienta de carbon in aliaj cu fonta, ceea ce o face mai putin casanta si mai usor de intretinut, fiind mai neteda.

Mai multe plite incorporabile pe gaz analizate si evaluate din prisma principalelor criterii de alegere a plitei incorporabile, va recomandam articolul IP Scoring plite incorporabile.

Cate 4 puncte pentru design-ul modern, italienii avand intotdeaua o aplecare spre aceasta trasatura atunci cand vine vorba de proiectarea electrocasnicelor si tot 4 puncte pentru fiabilitate, brand-ul Hotpoint Ariston avand standarde relativ ridicate in ceea ce privesc materialele folosite.


Pentru recomandari privind seturi complete de plita, cuptor si hota incorporabila, din gama producatorului italian de electrocasnice, Hotpoint, accesati sectiunea blogului Seturi incorporabile Hotpoint.

3 puncte pentru produsele complementare, gama de cuptoare fiind mai diversificata, iar in ceea ce privesc hotele, optiunile sunt mai limitate, insa se pot face pachete compatibile, care sa se potriveasca perfect cu aceasta plita.


Asadar plita incorporabila cu gratare din fonta, arzator WOK, aprindere electrica la o mana si supapa de protectie gaz, Hotpoint PC640TGH totalizeaza 23 dintr-un maxim de 30 de puncte conform criteriilor noastre. Mai multe detalii despre  criteriile de alegere a plitei incorporabile  gasiti in articolul"Criterii alegere plita incorporabila".

Topul electrocasnicelor la consumul de energie electrica

In ultima perioada, apar diferite stiri care sa impinga consumatorii sa ia electrocasnice cu o clasa energetica cat mai buna. Insa acest demers care poate parea initial ecologic are in spate interese mari ale marilor producatori de electrocasnice.

Asadar, conform unor topuri ai celor mai mari consumatori, apare pe primul loc masina de spalat rufe apoi frigiderul sau combina frigorifica. Este o informatie total falsa. Spre exemplu, daca folosesti timp de o ora fierul de calcat, acesta consuma cat un frigider timp de 10 zile. In cazul uscatorului de par situatia este aceeasi. Nu luam in calcul aparatele de incalzire electrica, cum ar fi caloriferele pe ulei, convectoarele aerotermele cu un consum de 2 kw pe ora, echivalent cu consumul masinii de spalat la 5 utilizari. 

Cel mai mare posibil consumator de energie electrica ar fi spre exemplu plita electrica incorporabila care poate ajunge la 5-5,5kw pe ora. Aceasta ar putea fi intradevar in top.

Ce se intampla de fapt? De unde acest interes pentru ecologie?! Putini stiu ca diferenta la o masina de spalat spre exemplu de consum de la clasa A la A+ este de 10%. Tradus in cost, 10% dintr-un consum mediu de 0.8kw pe ora, ar insemna 0,08kw, adica la 100 de ore de spalare economisesti 8kw *60 de bani, adica 5 lei. Interesul provine insa ca pentru acest consum foarte putin optimizat costurile electrocasnicelor sunt cu 20 pana la 30% mai mari. Adica la o masina de 1000 de lei cu aceleasi caracterisitici, acelasi brand platesti 300 de lei in plus. Un calcul contabil simplu iti arata ca vei amortiza aceasta diferenta de pret in fix 60 de ani, daca folosesti masina 100 de ore pe an.

Asadar, toti marii consumatori de energie din locuinta, consuma mult pentru ca nu s-au inventat tehnologii, sau nu se doreste acest lucru. Diferenta mare de consum este de la clasa B la clasa A, unde consumul este dublu, plusurile dupa A, fiind nesemnificative si nu trebuie sa devina un criteriu prioritar asa cum se incearca prin manipulare ca sa devina. 

Criterii alegere hota

Hotele pot fi standard sau incorporabile.Hotele standard pot fi cu unul sau doua motoare.  In afara de acest criteriu mai trebuie sa tineti cont de puterea de absortie si materialul din care este realizat filtrul, cel metalic, lavabil fiind preferabil celui acrilic, de hartie. Aceste modele de hota sunt recomandabile pentru bucatariile mici, care nu comunica cu living-ul. Aceste modele pot fi adaptate si pentru recirculare, in 90 la suta din cazuri, in stiuati in care deaspura panoului frontal exista o grila de evacuare, grila proiectata pentru evacuarea aerului inapoi in locuinta, dupa ce a fost insa filtrat de grasime si miros Va recomandam totodata si articolul Linii de design electrocasnice incorporabile in 2017. Hotele vor veni cu filtru de grasime, care poate fi de aluminiu sau de hartie, insa pentru recirculare va mai fi nevoie si de atasarea unui filtru de carbon. Totusi, aceste hote standard sau traditionale, se pot adapta mai usor pentru recirculare, in special cele cu filtru acrilic, hote care sunt proiectate pentru adatasarea de filtre universale, filtre de hartie sau filtre de grasime, in comert existand in acest moment si filtru mixt. Mai multe informatii privind hotele adaptate pentru recirculare puteti gasi in articolul Hota fara evacuare sau hota cu recirculare...avantaje si dezavantaje 

Hotele incorporabile sunt clasificate in:

Hote decorative piramidale. 

Acestea au un volum mai mare si se diferentiaza clar fata de hotele standard prin prezenta motorului cu turbina. Diferenta intre o hota cu unul sau doua motoare este una foarte mare, mai ales in ceea ce priveste eficienta si modul de evacuare al aerului, cu un plus bineinteles pentru motorul cu turbina. Hotele "adevarate" au un motor cu turbina. Atat principiul de tragere cat si de evacuare este diferit, asa ca la toate hotele denimite si decorative, fie ca sunt piramidale, cheminee sau oblice vorbim intotodeauna de un astfel de motor cu turbina, motor capabil sa faca fata necesarului de evacuare inclusiv pentru o bucatarie ce comunica cu living-ul, denumita si open space. Va recomandam in situatia in care doriti sa utilati o bucatarie mare sau open space cu o hota puternica, articolul Cea mai buna hota incorporabila.

Hotele decorative cheminee. 

Acestea sunt mai ergonomice decat cele piramidale si sunt recomandabile, din prisma strict al liniei de design pentru bucatariile moderne. Sunt hote oarecum la moda, daca nu va permiteti o hota oblica, hota oblica ce ridica costul undeva cu 100%, la aceleasi caracteristici tehnice. Practic ati plati design-ul dar si functionalitatea crescuta, avand in vedere ca nu mai exista riscul sa va loviti la cap atunci cand gatiti sau sa va aplecati, lucru frecvent mai ales in situatia utilizatorilor inalti. Un alt lucru de care este necesar sa tineti cont atunci cand optati pentru o hota cheminee, ca si in cazul unei hote piramidale, prezentate mai sus este modul in care va trebui sa mascati burlanul de evacuare. Se poate masca prin proiectarea corecta a mobilierului sau cu ajutorul unei scafe de rigisp realizate deasupra corpurilor suspendate, varianta mult mai practica, mai eleganta insa moementan destul de rar intalnita in cazul amenajarilor din tara noastra, Aceasta rezolvare este aproape obligatorie in tarile din occident.

Hotele decorative oblice 

De departe cele mai moderne si elegante hote de pe piata in acest moment. Acest model de hota este recomanbil open space-ului, pentru ca marcheaza foarte bine locul plitei in bucatariei si totodata este un reper si ofera plus valoare ansamblului bucatarie living. Trebuie avut in vedere totusi faptul ca suprafata de abosortie este mai mica, aceste hote fiind capabile sa abosorba prin niste nise, prin urmare v-as recomanda in situatia in care doriti sa optati pentru o astfel de hota o putere de absortie de minim 600 de metri cubi pe ora. Avantajul unor astfel de hote este data de faptul ca se mascheaza mai usor burlanul, daca aveti corpuri de mobila stanga dreapta. Daca nu exista varianta sa aveti evacuarea in spatele hotei si atunci lucrurile sunt simple. Va recomandam si articolul Cele mai bune hota oblice.

Hotele telescopice. 

Pot fi cu unul, doua motoare sau motor cu turbina(se intalnesc foarte rar). Acest model de hote sunt cele mai ergonomice dintre toate si se vad cel mai putin in bucatarie. Se recomanda in special bucatariilor cu desing modern. Nu se recomanda bucatariilor mari open space, desi sunt preferatele mobilistilor, intrucat se integreaza foarte usor in corpul vertical si arata ergonomic Se trage clapeta telescopica in momentul in care folositi hota dupa care se impinge inapoi si adancimea acesteia nu va depasi adancimea corpului de mobila in care aceasta hota este integrata. Va recomandam aceasta hota in cazul bucatariilor mici si medii. In acest moment producatorii au scos pe piata inclusiv modele pe alb, negru, inox sau cream, tocmai pentru a acoperi aceste game cromatice astfel incat o astfel de hota sa se potriveasca cu plitele si cuptoarele de culori diferite clasicului inox.

Criteriile de alegere ale hotei sunt :


1. Puterea de absortie; pentru bucatariile mici sau medii, care nu comunica cu living-ul sunt recomandabile cele cu capacitate de evacuare incepand cu 390m3/h. Pentru bucatariile mari, apox 16m3 sau cele care comunica cu living-ul sunt recomandabile cele cu capacitate de evacuare mai mare de 500m3/h.

2.Calitatea filtrelor. Exista pe piata mai multe tipuri de filtre si se folosesc diferit in functie de modul in care se face evacuarea, catre exterior sau cu recirculare. Exista filtre de grasime acrilice sau metalice/aluminiu.  Filtrele de carbon sunt obligatorii doar pentru utilizatorii care doresc sa foloseasca hota pentru recircilare, adica fara evacuare in exterior. Daca optati pentru o hota standard si vreti sa o folositi pe recirculare este recomandabil sa alegeti un model cu filtru acrilic, de hartie pe care sa-l schimbati ulterior cu unul mixt acrilic+ carbon- pentru ca este mai ieftin. Altfel cele mai bune filtre sunt cele metalica/aluminiu care sunt lavabile. La hotele high end si la toate hotele decorative oblice, gasiti si o protectie a filtrelor.

3. Nivelul de zgomot. Variaza intre 51 si 78 dB(A). Este preferabila una cu un zgomot cat mai mic, desi acestea poate fi influientat uneori si de puterea motorului. Compromisul il poate face cumparatorul. O hota scumpa si cu putere mare de evacuare are zgomot-ul la 68-69dB(A).

4.Linia de design, depinde de gustul fiecaruia, insa cel care face proiectarea de mobilier, in functie de solicitarile dumneavoastra poate face recomandari de produs, dar din pacate in tara noastra se gasesc rar solutii integrate, de obicei cei care produc mobila si vand si electrocasnice incorporabile nu au o expertiza buna in ambele domenii sau au un adaos comercial mare la incorporabile.

7 dec. 2014

IP Scoring : Hotpoint HNB 6.7 AD X

Hota incorporabila Hotpoint HNB 6.7 AD X face parte din noua gama de electrocasnice ale producatorului italian si poate reprezenta o optiune de cumparare pentru cei interesati de un raport bun calitate pret, daca este sa comparam puterea de absortie, design-ul modern cu pretul mediu al acestui model, motiv pentru care la capitolul calitate pret, Hotpoint HNB 6.7 AD X primeste 4 dintr-un maxim de 5 puncte. Va recomandam si articolul in care am sintetizat cele mai elegante seturi de electrocasnice incorporabile la inceputul anului 2017, respectiv Linii de design electrocasnice incorporabile in 2017.


644m3/h este o putere de absortie medie spre mare, facand fata fara probleme unei bucatarii mari sau a uneia open space, care comunica cu living-ul. Fara indoiala, utilizatorul nu va avea urme de miros in bucatarie, Hotpoint HNB 6.7 AD X primind astfel la criteriul putere de absortie 4 dintr-un maxim de 5 puncte.

Pentru mai multe hote incorporabile evaluate de Incorporabile Premium, va recomandam sectiunea blogului IP Scoring Hote incorporabile.

3 puncte pentru design-ul modern si tot 3 puncte pentru calitatea filtrelor lavabile din aluminiu. Este recomandabil, pentru ca aceastea sa aiba o durata cat mai mare de utilizare, sa fie spalate pe partea din spate cu solutii concentrate antidegresante.

Cei 67db(A) face ca Hotpoint HNB 6.7 AD X sa primeasca 4 puncte la capitolul zgomot, fiind o hota putem spune silentioasa, sub media de zgomot a modelelor cheminee.

3 puncte pentru gama de produse complementare, Hotpoint avand o gama relativ medie de plite si cuptoare incorporabile. Schita de incorporare ca hotei decorative cheminee  Hotpoint HNB 6.7 AD X o puteti gasi in partea stanga.



Pentru recomandari privind seturi complete de plita, cuptor si hota incorporabila, din gama producatorului italian de electrocasnice, Hotpoint, accesati sectiunea blogului Seturi incorporabile Hotpoint.


Astfel  Hotpoint HNB 6.7 AD X totalizeaza un scoring de 21 dintr-un maxim de 30 de puncte. Pentru mai multe detalii privind criteriile de alegere ale hotei incorporabile cititi articolul Criterii de alegere hota.