2 mar. 2015

Diferente intre masina de spalat vase de 45 si cea de 60 cm

Din categoria cum sa-ti alegi masina de spalat vase, latimea acesteia poate deveni un criteriu. Ce este important de stiut este faptul ca diferentele de consum spre exemplu , atat de energie electrica cat si de apa sunt relativ mici, aproape insignifiante. La fel si pretul, acesta fiind determinat mai degraba de numarul de programe, autonomia de regralare a rafturilor sau de brand.
Un aspect important este dat in schimb de spatiu ocupat. Daca bucatarie nu este foarte generoasa in acest sens, cu siguranta 15 cm conteaza. Ce mai este important, indiferent daca masina de spalat vase este sau nu incorporabila- compartimentarea si modularea mobilierului. In general acesta este proiectat pe module de 60 cm, in care varianta unei masini de spalat vase de 60 se incadreaza mult mai bine, prezenta uneia de 45 cm, putand genera "dificultati" estetice, mai ales daca aveti si corp suspendat, aliniat ca modulare corpului inferior de sub blat.

Totodata utilizatorul trebuie sa ia in calcul faptul ca o masina de spalat vase de 60 cm permite spalarea unor vase sau oale de dimensiuni mai mari, care nu ar incapea intr-un mai ingusta, cum ar fi spre exemplu cea de 45 cm.

In concluzie, diferentele sunt date strict de spatiu ocupat si de faptul ca intr-o masina de spalat de 60 cm, puteti spala vase mai voluminoase, sau spre exemplu tavile de la cuptor. Diferentele de pret sau consum sunt un mit. Mai multe informatii privind criteriile de alegere a masinii de spalat vase puteti gasi in articolul Criterii alegere masina de spalat vase.

3 comments:

Valeria Negru spunea...

Care este diferenta de consum intre o masina de spalat vase de 9 seturi si una mai mare, pe 60 cm de 12 seturi?

Admin spunea...

@diferenta este de 10% atat la consumul de apa cat si de energie.

alin spunea...

Este nevoie de priza cu siguranta separata pentru masina de spalat vase? multumesc