4 apr. 2016

IP Scoring: Electrolux EGT6342YOW

Plita incorporabila pe gaz, design modern, sticla alba

Una din cele mai elegante plite incorporabile pe gaz pe culoarea alba este Electrolux EGT6342YOW. Fata de modelele celorlalti producatori putem spune ca se diferentiaza printr-un sistem foarte bun de fixare a gratarelor cat si prin geometria arzatoarelor. In general fixarea gratarelor pe suprafata unei plite de sticla lasa de dorit si Electrolux EGT6342YOW rezolva practic aceasta nevoie. Din punct de vedere al raportului calitate pret, avand in vedere ca vorbim de un pret mediu si de o plita bine proiectata, acordam acestui model 4 dintr-un maxim de 5 puncte. Va recomandam totodata si articolul Linii de design electrocasnice incorporabile in 2017.

Criteriu: Calitate material

Sticla vine cu avantaje cat si cu dezavantaje. Avantajele acestui material sunt date pe de o parte de faptul ca este usor de curatat si intretinut, rezista destul de bine la socuri mecanice si zgarieturi si nu in ultimul rand arata bine si se poate integra mult mai usor din punct de vedere cromatic intr-o bucatarie moderna. Dezavantajele sunt date de faptul ca Electrolux EGT6342YOW nu are, la fel ca toate plitele pe sticla, cuva de preluare a lichidelor, in cazul in care va da mancarea in foc, acesta se va prelinge pe blat si de pe blat jos. La acest criteriul plita incorporabila pe gaz, cu aprindere electrica pe buton si supapa de siguranta termocuplu pentru GN primeste 3 puncte, dintr-un maxim de 5 puncte.

Mai multe plite incorporabile pe gaz analizate si evaluate din prisma principalelor criterii de alegere a plitei incorporabile, va recomandam articolul IP Scoring plite incorporabile.

Criteriu: Calitate gratare

Gratarele sunt realizate din fonta in aliaj, sunt foarte bine finisate, in sensul in care nu sunt grunjuroase, faptul ca sunt fine le atingele le fac usor de curatat si intretinut si totodata asigura o calitate superioara a materialului in aliaj, ceea ce face ca aceste gratare sa fie rezistente la soc mecanic sau soc termic.

Criteriu: Design

Vorbim de o plita incorporabila pe gaz, realizata cu finisaj din sticla alba, termorezistenta, finisaj lucios. Electrolux EGT6342YOW urmareste o linie de design moderna si totodata se incadreaza trendului in care inoxul este evitat in bucatariile moderne, deoarece este un material rece. Astfel de bucatarii in care electrocasnicele sunt ori albe ori negre, pot crea un contrast puternic si pot fi puse mult mai bine in valoare, atunci cand vorbim de electrocasnice premium, in contextul imaginii de ansamblu a bucatariei.In articolul Pareri despre Electrolux, am sintetizat principalele caracteristici ale produselor Electrolux, raportul calitate pret, fiabilitate, pozitionare pe piata din punct de vedere al pretului, precum si recomandari, pareri si comentarii cu privire la principalele game de produse ale producatorului suedez de electrocasnice.

Criteriu: Fiabilitate

Electrolux este renumit ca un producator ce realizeaza produse foarte fiabile, iar daca mai punem in balanta si faptul ca plitele sunt in general electrocasnice care se defecteaza greu, putem spune ca Electrolux EGT6342YOW este o plita fiabila, cu mentiunea ca exista anumite riscuri de a se sparge, in situatia unor socuri mecanice extreme. La acest criteriu plita incorporabila primeste 4 puncte.

Criteriu: Produse complementare

Vorbim de o plita incorporabila relativ exclusivista, avand in vedere ca sunt foarte putine astfel de solutii pentru electrocasnicele incorporabile. In general astfel de electrocasnice se folosesc pentru utilarea unor bucatarii premium si exista mai putine optiuni de asociere ale plitelor albe in general si a plitei Electrolux EGT6342YOW in particular. Gama de electrocasnice incorporabile Electrolux ofera ca si posibilitati de asociere acestui model cu un cuptor si o hota din aceeasi linie de design.

Va recomandam totodata si articolul Cea mai buna plita pe gaz.


In concluzie, plita incorporabila Electrolux EGT6342YOW totalizeaza 22 dintr-un maxim de 30 de puncte si se recomanda bucatariilor moderne, premium. Pentru informatii complete privind alegerea plitei incorporabile, cititi articolul Criterii alegere plita incorporabila.

1 comments:

Grigore spunea...

Cat de usor se zgarie si daca se vad zgarieturile pe acest material?