29 apr. 2016

Plita incorporabila pe sticla sau plita pe inox?!

Probabil prima intrebare care se pune atunci cand iti doresti o plita incorporabila cu alimentare pe gaz. Inoxul este oarecum demodat, este un material rece si te gandesti sa scapi de el in bucatarie. Pe langa aceasta este si greu de intretinut atata vreme cat nu s-a inventat de un inox tratat antiamprentare in cazul plitelor. La cuptoare acest inox exista. De fapt vorbim de un strat de lac incolor care protejeaza inoxul si care nu ar fi rezistent in cazul plitei, unde vorbim de un grad de uzura prin frecare mai mare. Ce pierdem si ce castigam asadar daca dorim o plita incorporabila pe inox? Va recomandam totodata si articolul Linii de design electrocasnice incorporabile in 2017.

As trece la plusuri in cazul unei plite pe sticla, derivate sau composite cu sticla de fapt, o intretinere mult mai facila, un design mai elegant in cele mai multe cazuri si o posibilitate de a asocia o plita si cuptor din aceeasi gama cromatica. Se pot obtine rezultate spectaculoase, cu ajutorul unui designer bun sau de ce nu cu un bun gust al celui care alege o linie de electrocasnice.

La minusuri as trece in primul rand faptul ca gratarele sunt mai instabile in cele mai multe cazuri, nu sunt foarte bine fixate de suprafata plitei. Exista si exceptii, exceptii pe care le puteti gasi in articolele de prezentare ale plitelor incorporabile de la noi de pe blog. Tot la dezavantaje as spune ca sticla este pe de o parte casanta, nu se va sparge neaparat, insa se poate ciobi si este mai putin rezistenta la uzura mecanica decat o plita pe inox. Tot la minusuri as mentiona si faptul ca plitele pe sticla nu au nicio cuva de preluare a lichidelor, iar daca va da mancarea in foc exista riscul ca aceasta sa ajunga repede pe blat si de pe blat, jos. 

In concluzie va recomand o plita pe sticla daca nu gatiti foarte mult, daca bucataria este deschisa-comunica cu living-ul, open space si daca gratarele sunt bine fixate de suprafata plitei. In situatia in care petreceti foarte mult timp in bucatarie, v-as recomanda sa ramaneti tot la inox sau, de ce nu la plite incorporabile din tabla emailata, in situatia in care excludeti din start inoxul, un exemplu fiind cel din stanga. Aceste plite le puteti gasi totdeauna in cazul unor linii de electrocasnice incorporabile ce urmaresc design-ul rustic, dar exista si modele ce urmaresc o linie moderna. Pentru criteriile complete de alegere a plitei incorporabile, cititi articolul Criterii alegere plita incorporabila.

6 comments:

Mihaela Sutu spunea...

De unde pot cumpara o solutie de curatat plita incorporabila din sticla, fara sa se zgarie?

Cea mai buna plita incorporabila pe sticla spunea...

Care este din punctul tau de vedere cea mai buna plita incorporabila pe sticla?

Recomandare plita incorporabila pe sticla neagra spunea...

Ti-as recomanda, daca te intereseaza una pe sticla neagra Whirlpool GOA6425NB. Am prezentat-o in articolul de aici http://incorporabilepremium.blogspot.ro/2016/03/plita-incorporabila-whirlpool-goa-6425.html

Cea mai rezistenta plita incorporabila spunea...

Cea mai buna si mai rezistenta plita incorporabila este cea pe inox.

Mihaela Stoica spunea...

'Se poate gasi o plita cu aceleasi gratare pe sticla, pe culoarea neagra?

Unknown spunea...

Am cumparat acum 2 luni aproape
plita cu sticla bej Whirtpool.
De 3zile pe mijlocul plitei aparut o dara de puncisoare negre..Unde pot suna.sau ce pot sa fac.