29 feb. 2016

Hota incorporabila rustica beige Gorenje Old Time DK63CLI

Una din cele mai bune hota incorporabile rustice din punct de vedere al raportului calitate pret este Gorenje Old Time DK63CLI. Cel mai mare avantaj al acestei hote, pe langa design-ul retro este dat de puterea mare de absortie, respectiv 770metri cubi pe ora, printre cele mai mari puteri de evacuare pe care personal le cunosc la o hota incorporabila cu design rustic, la un pret mediu. In general Gorenje Old Time DK63CLI o puteti gasi in jurul pretului de 1200 de lei, + - 10% in functie de magazinul de unde optati sa cumparati, in general in cazul magazinelor online fiind mai ieftin. Va recomandam si articolul in care am sintetizat cele mai elegante seturi de electrocasnice incorporabile la inceputul anului 2017, respectiv Linii de design electrocasnice incorporabile in 2017.

Va recomandam totodata si articolul Pareri despre GORENJE.

Pentru mai multe hote incorporabile evaluate de Incorporabile Premium, va recomandam sectiunea blogului IP Scoring Hote incorporabile.


Un alt avantaj este dat de sistemul bun de filtrare, ce are la baza filtre de grasime din aluminiu lavabile. In cazul in care nu puteti evacua catre exterior aerul Gorenje Old Time DK63CLI se poate adapta si pentru recirculare, cu conditia atasarii unor filtre de miros, din carbon, filtre care insa va lua circa 30% din puterea de absortie. 

Va recomandam totodata sectiunea blogului in care am prezentat pachetele de electrocasnice incorporabile retro pe culoarea cream, respectiv Design retro cream.


Prin urmare va recomandam sa folositi Gorenje Old Time DK63CLI pe evacuare, burlanul de evacuare fiind de 120 mm. Gorenje Old Time DK63CLI este recomandabila bucatariilor mari, inclusiv openspace-urilor, avand in vedere puterea mare de absortie, dar si linia de design care va pune in valoare accentul retro a bucatariei. Aceasta hota va recomandam a fi asociata cuptorului incorporabil retro electric multifunctional Gorenje BO53CLI si plitei incorporabile cu design rustic Gorenje GW65CLI, electrocasnice ce apar in partea stanga. In concluzie, consideram acest set de electrocasnice rustice pe culoarea beige, una din cele mai bune alegeri avand in vedere caracterisiticile si raportul foarte bun calitate pret.
Pentru informatii detaliate privind criteriile complete de alegere a hotei incorporabile, cititi articolul Criterii alegere hota incorporabila.

Cea mai buna plita pe gaz rustica Gorenje GW65CLI

Cea mai buna plita incorporabila pe gaz cu design rustic este din punctul nostru de vedere Gorenje GW65CLI. Ceea ce ne face sa o consideram cea mai buna alegere pentru cei interesati de o plita cu design retro este dat in primul rand de geometria foarte buna a arzatoarelor si a gratarelor, de faptul ca gratarele sunt realizate dintr-o fonta de foarte buna calitate, dar si datorita designului excelent. Va recomandam totodata si articolul Linii de design electrocasnice incorporabile in 2017.
Emailul este de foarte buna calitate si are culoarea bej, avena. Grija pentru detalii este una foarte atenta, nu este nimic intamplator, de la butoane pana la marcajul intensitatii flacarii. Aprinderea este electrica si bineinteles pe buton, producatorul sloven de electrocasnice premium avand aceasta caracteristica valabila la toate plitele incorporabile pe gaz si totodata exista si supapa de siguranta pentru gaz pentru fiecare arzator.


Mai multe plite incorporabile pe gaz analizate si evaluate din prisma principalelor criterii de alegere a plitei incorporabile, va recomandam articolul IP Scoring plite incorporabile.

Mai punctam tot ca argument prezenta arzatorului WOK, care, pe langa faptul ca este foarte practic amplasat are si o putere calorica foarte mare, cam de doua ori mai mare fata de un arzator mare la o plita standard, echivalenta puterii calorice fiind de aproximativ 3kW. Gratarele sunt din trei bucati, ceea ce este foarte practic atunci cand trebuiesc curatate. Emailul este si el foarte bun, fiind rezistent la uzura mecanica si totodata usor de curatat si intretinut.


Va recomandam totodata si articolul Cea mai buna plita pe gaz.


Va recomandam totodata sectiunea blogului in care am prezentat pachetele de electrocasnice incorporabile retro pe culoarea cream, respectiv Design retro cream.

In concluzie, Gorenje GW65CLI este cea mai buna plita incorporabila pe gaz cu design retro pe culoarea bej. Va recomandam sa asociati aceasta plita modelului din gama recomandata de producator, respectiv cuptorul incorporabil electric multifunctional cu design rustic Gorenje BO53CLI. Pentru mai multe informatii privind criteriile complete alegere a plitei incorporabile pe gaz, cititi articolul Criterii alegere plita incorporabila.

Cel mai bun cuptor incorporabil rustic Gorenje BO53CLI

Cel mai bun cuptor electric multifunctional cu design rustic, este din punctul nostru de vedere Gorenje BO53CLI. Consideram acest model unul foarte reusit, intrucat, pe langa faptul ca este multifunctional si are functii ce permite utilizatorului sa prepare cam tot ce poate fi preparat intr-un cuptor electric incorporabil, are si autocuratare cu aburi si totodata suporti detasabili pentru tavi. Acest lucru inseamna ca va usura foarte mult intretinerea cuptorului si va oferi implicit utilizatorului un plus de confort. Un alt avantaj fata de celelalte cuptoare rustice de pe piata este dat de volumul mare, de 67 de litri. Va recomandam totodata si articolul Linii de design electrocasnice incorporabile in 2017.

Va recomandam articolul Cel mai bun cuptor incorporabil TOP 5 cuptoare incorporabile in functie de pret.

Design-ul rustic este trasat cu foarte mult bun gust si se poate integra perfect intr-o bucatarie cu aceeasi linie retro. Ba mai mult o va pune si mai bine in valoare. Culoarea este cream , avena , o culoarea deschisa si in trend in acest moment, in care cuptoarele pe inox si inoxul implicit este evitat, fiind o culoare rece. Timmerul este mecanic, ceea ce inseamna ca va semnala sonor momentul in care se termina programul, insa nu va opri automat cuptorul.

Pentru mai multe cuptoare incorporabile care au fost evaluate, conform principalelor criterii de alegere ale cuptoarelor incorporabile, cititi articolul IP Scoring cuptoare incorporabile.



In momentul in care Gorenje BO53CLI nu va prepara, acest timmer poate fi folosit si programat cu functie de ceas. Emailul este de foarte buna calitate si rezista foarte bine la uzura mecanica si totodata este foarte usor de curatat si greu amprentabil. Pe langa faptul ca vorbim de Gorenje, ceea ce inseamna din start calitate si fiabilitate, o astfel de gama premium, exclusivista inseamna totodata un design elegant, rustic, in pas cu tendintele actuale de mobilare si utilire. Se poarte rusticul...este clar si gamele de electrocasnice rustice vor fi din ce in ce mai numeroase.

Va recomandam totodata si articolul Pareri despre GORENJE.

Pe baza principalelor criterii de alegere a cuptorului incorporabil, am realizat un TOP al celor mai bune cuptoare de pe piata, TOP pe care-l puteti accesa in articolul Cel mai bun cuptor incorporabil.

In concluzie, Incorporabile Premium considera Gorenje BO53CLI drept cel mai bun cuptor incorporabil rustic pe culoare crem din punct de vedere al raportului calitate pret. Pentru criteriile complete privind alegerea cuptorului incorporabil ce se potriveste necesitatilor dumneavoastra, cititi articolul Criterii alegere cuptor electric incorporabil.

Masina de spalat Electrolux EWF1497CDW2

Una din cele mai bune masini de spalat rufe scoase pe piata europeana de producatorul suedez de electrocasnice este Electrolux EWF1497CDW2. Ceea ce o face recomandabila este in primul rand motorul inverter, a caror caracteristici si performante fata de un motor traditional le puteti citi in articolul Ce inseamna motorul inverter la masina de spalat si in al doilea rand capacitatea marea de spalare de noua kg si nu in ultimul rand 1400 de rotatii pe minut, ceea ce inseamna posibilitatea de a stoarce foarte bine bumbacul si totodata o solicitare mai mica pentru motor si sistem de transmisie in cazul utilizarii masinii de spalat la un numar mai mic de rotatii la centrifugare.
Un alt argument pentru Electrolux EWF1497CDW2. este dat de calitatea superioara a spalarii, masinile de spalat Electrolux fiind renumite pentru faptul spala bine, dar si pentru programele de igienizare si reimprospatare cu aburi, noua tehnologie promovata atat pe masinile de spalat rufe Electrolux, cat si pentru AEG. Aceste programe sunt eficiente si recomandabile prin urmare pentru faptul ca relaxeaza tesatura si in cazul hainelor casual de cele mai multe ori nu mai este nevoie de calcare, daca nu spalati cantitati mai mari de rufe, iar pe de alta parte aceste programe igienizeaza foarte bine tesaturile, foarte important pentru hainele de bebelusi , dar si pentru adulti, aceste programe eliminand mirosurile persistente, cum ar fi cele de tigara sau de parfumuri.

Un alt avantaj al masinii de spalat rufe Electrolux EWF1497CDW2 este dat de tratamentul antiscamosare a suprafetei tamburului, tratament ce evita ca rufele sa fie tangente cu orificiile perforate de pe suprafata tamburului, fapt ce va duce implicit la o durata de viata mai mare a tesaturilor si la o pastrare in conditii mai bune a acestora. In articolul Pareri despre Electrolux, am sintetizat principalele caracteristici ale produselor Electrolux, raportul calitate pret, fiabilitate, pozitionare pe piata din punct de vedere al pretului, precum si recomandari, pareri si comentarii cu privire la principalele game de produse ale producatorului suedez de electrocasnice.

Capacitatea de 9kg, inseamna ca  Electrolux EWF1497CDW2 poate spala si lucruri voluminoase, nu neaparat grele, cum ar fi pernele, paturile si pilotele, chiar si cele pufoase de doua persoane. In concluzie, in cazul Electrolux EWF1497CDW2  vorbim de o masina de spalat rufe premium, varf de gama al producatorului suedez de electrocasnice. Acest model este ansablat in doua fabrici, fie Polonia si Ungaria si reprezinta una din cele mai bune optiuni pentru cei interesati de un model de varf, premium, de capacitate mare. Pentru mai multe detalii privind criteriile complete de alegere a masinii de spalat rufe, cititi articolul Criterii alegere masina de spalat.

Combina frigorica retro culoare cappuccino Gorenje Old Time ORK192CO

Una din cele mai elegante combine frigorifice pe culoarea Cappuccino, Gorenje Old Time ORK192CO este recomandarea noastra pentru cei ce doresc o combina care sa completeze o bucatarie cu design retro. Pretul este in jurul a 1000 de euro, insa merita toti banii, avand in vedere eleganta cu care a fost proiectata si calitatea data pe de o parte de branding-ul Gorenje si pe de alta parte de branding-ul compresorului Secop Danfoss. Volumul este si el unul mediu spre mare si foarte mare daca este sa-l comparam cu celelalte combine pe design rustic, avand in vedere ca in general aparatele frigorifice rustice au un volum mic. 

Va recomandam totodata si articolul Pareri despre GORENJE.

Sistemul de racire este static, deci popular spus dezghetare automata, insa la compartimentul frigider beneficiati de ventilatie, ceea ce inseamna un sistem de racire foarte bun, cel mai recomandabil pentru partea de frigider. Congelatorul, din pacate nu este no frost, insa o oprire si decongelare o data la 6 luni, nu este neaparat o tragedie sau o lipsa semnificativa de confort, mai ales ca dupa o asemenea perioada este recomandata o curatare si prin urmare oprire, inclusiv la sistemele dinamice de racire, respectiv no frost,din ratiuni de igiena. Tot legat de igiena, mentionam ca Gorenje Old Time ORK192CO are un sistem antibacterian performant, care previne acumularea de bacterii sau mucegaiuri. Clasa de climatizare este si ea foarte buna, respectiv SN-T, iar nivelul de zgomot de 40dB(A), clasifica Gorenje Old Time ORK192CO in categoria celor mai silentioase combine frigorifice cu racire statica de pe piata.

Va recomandam totodata sectiunea blogului in care am prezentat pachetele de electrocasnice incorporabile retro pe culoarea cream, respectiv Design retro cream.

In concluzie, Gorenje Old Time ORK192CO este o combina frigorifica premium, cu design rustic, ce va "ajuta" per ansamblu imaginea de rustic a unei bucatarii ce urmareste aceasta linie de design. Pentru mai multe informatii privind criteriile complete de alegere ale combinei frigorifice, cititi articolul Criterii alegere combina frigorifica. Exista in gama producatorului sloven de electrocasnice mai multe culori ale aceleiasi combine frigorifice, spre exemplu modelul pe beige este Gorenje ONRK193C.

Aragaz rustic Studio CasaFE60/60 Avena

Unul din cele mai accesibile aragazuri rustice pe care Incorporabile Premium le recomanda ca fiind foarte bune din punct de vedere al raportului calitate pret este Studio CasaFE60/60 Avena . Asa cum apare si in codul produsului, acest aragaz este pe culoarea cream avena, o culoare din ce in ce mai vanata de design-eri atunci cand au ca tema amenajarea unei bucatarii rustice.
Pretul foarte bun, dar si faptul ca este practic un aragaz complet recomanda Studio CasaFE60/60 Avena. Pe langa acestea, latimea de 60 pe 60 cm il face recomandabil persoanelor care gatesc dar si din punct de vedere practic, avand in vedere ca bucataria se moduleaza pe multiplu de 15 cm, iar hotele decorative incep de la latimea de 60 cm. Aprinderea este electrica la plita, gratarele sunt din otel emailat, insa sunt groase si foarte stabile, fiind din doua bucati, ceea ce le face usor de curatat, putand fi usor spalate in chiuveta. 


Cuptorul coace foarte bine si are un volum generos de 62 de litri, fiind dotat cu doua tavi, gratar, rotisor. Grill-ul este alimentat electric si tot pentru cuptor beneficiati si de un timmer mecanic, care poate fi folosit ca ceas, atunci cand aragazul nu functioneaza. In concluzie, recomandam Studio CasaFE60/60 Avena  pentru design-ul rustic, realizat cu foarte mult bun gust, calitatea superioara a emailului care pe langa faptul ca arata bine este si practic, in sensul in care se intretine si se curata usor si este rezistent la uzura mecanic, latimea de 60 cm, ceea ce inseamna ca este util si pentru cei care gatesc mult, siguranta la gaz, in situatia in care uitati arzatoarele pornite si se stinge flacara.  

Frigider crem Sharp SJSC680VBE

Unul din cele mai generoase frigidere crem de pe piata, din punct de vedere al volumului, Sharp SJSC680VBE este una din cele mai bune optiuni pentru cei ce doresc un frigider bun, care sa pastreze in conditii excelente alimentele. Ceea ce-l diferentiaza pe Sharp SJSC680VBE fata de majoritatea frigiderelor de volum mare de pe piata este dat de sistemul foarte bun de racire, un sistem hibrid, cu racire statica si ventilatie la compartimentul frigider si No Frost la congelator. Este practic cel mai bun sistem de racire posibil a fi gasit la un aparat frigorific casnic, motiv pentru care Sharp SJSC680VBE face parte din categoria frigiderelor scumpe. 

Desi pe majoritatea site-urilor, informatia este eronata, Sharp SJSC680VBE fiind trecut ca full No Frost, sistemul este hibrid, informatie pe care o puteti gasi, atat pe site-ul oficial Sharp cat si in interiorul frigiderului, in compartimentul frigider aparand in partea din spate informatie "Hybrid", cum se poate vedea si in poza produsului. Desi pare o neglijenta aceasta caracterisitica este extrem de importanta si este pacat ca majoritatea site-urilor de vanzare neglijeaza acest aspect. Congelatorul este No Frost.
Revenind la subiectul, de ce sa-mi cumpar Sharp SJSC680VBE, as putea spune, in primul rand pentru sistemul de racire hibrid si pentru sistemul de igienizare PlasmaCluster, un sistem de igienizare ce are la baza un tratament regenerabil cu particole de ioni de argint, sistem ce face imposibila prezenta bacteriilor in interiorul frigiderului. De ce este important acest aspect? Pentru ca bacteriile influienteaza direct durata de viata si starea alimentelor, mai ales a legumelor si fructelor in frigider. Deci in primul rand sistemul hibrid si in al doilea rand pentru conditii excelente de racire si mentinere proaspata a alimentelor.

Un alt avantaj al frigiderului Sharp SJSC680VBE este dat de existenta compartimentului de 0 Grade Celsius, la frigider, compartiment care exista la toate frigiderele premium si care este important pentru utilizator pentru faptul ca asigura temperatura optima de pastrare a mezelurilor, branzeturilor si a pestelui. Nu mai punem la socoteala faptul ca izoleaza si din punct de vedere al mirosului in frigider, aceste alimente avand totusi un miros specific.


Volumul este si el un avantaj, acesta fiind foarte generos, de 400 de litri la frigider si 150 de litri la congelator. Atentie totusi la dimensiuni, frigiderul are 80 de cm latime si 71 adancime. Trebuie sa incapa atat in bucatarie cat si pe usile pe care trebuie sa le treaca pana la locul sau. Tot avantaj consideram culoarea cream, o culoare exclusivista pentru un aparat frigorific si prin urmare mai greu de gasit, acest frigider potrivindu-se atat cu electrocasnicele rustice din gama cromatica cream/avena, cat si cu electrocasnicele moderne din aceeasi gama cromatica.

IncorporabilePremium recomanda asadar Sharp SJSC680VBE pentru cei interesati de un frigider generos pe culoarea crem, care sa raceasca si sa pastreze foarte bine alimentele. Pentru informatii detaliate privind criteriile complete de alegere ale frigiderului, cititi articolul Criterii alegere frigider.

Samsung Eco Bubble WF80F5E5W4X

Masina de spalat rufe Samsung Eco Bubble WF80F5E5W4X este din punctul nostru de vedere cea mai buna masina de spalat rufe, raport calitate pret, pe culoarea argintie. Desi pe piata, apare in informatiile de produs, ca este din inxo, masina are de fapt culoarea argintie si este din tabla vopsita electrostatic. Dar acest fapt nu o face mai putin recomandabila, ci, dimpotriva, Samsung Eco Bubble WF80F5E5W4X fiind practic printre putinele modele de masini de spalat rufe, a caror culoare si design le face pretabile pentru a fi incorporate in mobilierul de bucatarie, astfel incat sa se poata potrivi cu electrocasnicele incorporabile si celelelate electrocasnice independente din bucatarie.  Am evaluat principalele categorii de produse Samsung in articolul Pareri despre Samsung.
Revenind strict la Samsung Eco Bubble WF80F5E5W4X, punctele sale forte sutn in primul rand date de sistemul patentat de spalare, Eco Bubble, sistem ce garanteaza o calitate superioara a spalarii, de tamburul Dimond Drum, tambur ce este proiectat astfel incat sa protejeze tesaturile impotriva scamosarii, prin evitarea tangentialitatii orificiilor de pe suprafata tamburului cu rufele. Pe langa aceste tehnologii noi, mentionam rezistenta ceramica, ceea ce inseamna pentru utilizator, mai putine depuneri de calcar si sistemul de detectare si control al defectiunilor, in caz de neplaceri, aceasta masina putand fi conectata la smartphone, iar cu ajutorului unei aplicatii, masina de spalat poate comunica defectiunea, recomandarile de remediere, sau in caz extrem va poate recomanda sa apelati la service.

Capacitatea de 8 kg este un alt avantaj al acestei masini de spalat, o astfel de incarcare oferind optiunea utilizatorului de a spala si lucruri voluminoasem nu neaparat grele, cum ar fi paturile, pernele sau pilotele, inclusiv cele pufoase, de doua persoane. In cazul incarcarilor reduse, masina are presostat, un senzor de presiune, care detecteaza nivelul de incarcare si in functie de acest nivel si de tipul de tesatura, care are un caracter specific de absortie al apei, ajusteaza consumul de resurse proportional cu acesta. 1400 de rotatii pe minut, inseamna pe de o parte posibilitatea de a stoarce foarte bine bumbacul, sigura tesatura ce poate fi stoarsa la o asemenea viteze si pe de alta parte o solicitare mai mica pentru motor si sistemul de transmisie atunci cand masina este folosita la un numar mai mic de rotatii. 

In concluzie Samsung Eco Bubble WF80F5E5W4X este una din cele mai bune masini de spalat rufe pe culoarea argintie de pe piata, un foarte bun raport calitate pret si prin urmare recomandarea noastra pentru cei interesati de un astfel de model pe culoarea argintie. Pentru informatii detaliate privind criteriile complete de alegere a masinii de spalat rufe, precum si ce trebuie urmarit atunci cand alegeti un astfel de electrocasnic, cititi articolul Criterii alegere masina de spalat rufe.

Hota decorativa cu design retro/rustic FALMEC LIBERTY

Una din cele mai puternice hote incorporabile decorative cu design rustic de pe piata europeana este modelul FALMEC LIBERTY. Cu o culoare apropiata de alb perlat, spre avena, FALMEC LIBERTY LED are o putere maxima de evacuare de 800 de metri cubi, putere ce o recomanda atat bucatariilor mari cat si pentru bucatariile open space, care comunica cu living-ul sau dinning-ul. Un alt argument pentru care va recomand aceasta hota este dat de nivelul foarte redus de zgomot, cei 64dB(A) pe cea mai mare treapta de putere, clasificand FALMEC LIBERTY LED in categoria hotelor foarte silentioase.

Design-ul rustic pe care merge FALMEC LIBERTY este unul de exceptie, este exclusivist si va pune si mai mult in valoare linia retro a bucatarie, avand in vedere ca hota este un electrocasnic incorporabil foarte vizibil, prin volumul ei si prin pozitionare, cu atat mai mult cu cat bucataria este deschisa. 


Hota decorativa FALMEC LIBERTY are filtre de aluminiu, lavabile si in situatii extreme se poate folosi si pe recirculare, cu conditia folosirii unui filtru suplimentar de carbon, filtru ce se poate achizitiona de la service-ul autorizat. Totusi va recomandam, daca este posibil sa folositi aceasta hota pe evacuare, intrucat orice model de hota pierde aproximativ 30% din puterea de absortie atunci cand este folosita pe recirculare, filtrul de carbon fiind destul de dens. 

Va recomandam totodata sectiunea blogului in care am prezentat pachetele de electrocasnice incorporabile retro pe culoarea cream, respectiv Design retro cream.

Acest model pe care-l putem incadra in categoria incorporabilelor premium, dat fiind caracteristicile sale, poate fi asociat cu cuptorul incorporabil electric multifunctional cu design rustic de la Bosch, Bosch HBA23BN21  si plita incorporabila pe gaz din aceeasi linie Bosch PCP611B90EAceste electrocasnice urmaresc aceeasi linie retro si au o culoare asemanatoare, daca nu aproape identica, fapt ce le face sa se potriveasca perfect. 


In concluzie, recomandam hota incorporabila cu design rustic FALMEC LIBERTY celor ce doresc sa-si utilize bucataria cu design retro, cu electrocasnice incorporabile premium si totodata va recomandam asocierea ei cu modelele de plita si cuptor incorporabile de la Bosch, modele mentionate anterior. Pentru criteriile complete de alegere ale hotei incorporabile, cititi articolul Criterii alegere hota incorporabila.

Pentru mai multe hote incorporabile evaluate de Incorporabile Premium, va recomandam sectiunea blogului IP Scoring Hote incorporabile.

Plita incorporabila cu design rustic/retro Bosch PCP611B90E

Plita incorporabila cu design rustic Bosch PCP611B90E face parte din setul de electrocasnice rustice pe culoarea alb perlat, apropiat de avena, propus de producatorul german de electrocasnice pentru cei ce doresc sa-si utilize bucataria si au nevoie de o astfel de linie de design. Destul de exclusiviste, bucatariile cu design retro au inceput sa atraga din ce in ce mai mult atentia celor ce doresc sa-si utileze bucatariile, aceasta linie de design fiind mai "calda". Astfel este nevoie si de electrocasnice care sa urmareasca aceasta linie si de aceea producatorii propun pe piata electrocasnice ce urmaresc aceste linii retro. Avand o cerere mai mica fata de liniile moderne, electrocasnicele rustice sunt prin urmare mai scumpe, aproximativ cu 30% fata de o linie moderna cu aceleasi caracteristici tehnice.

Am realizat un articol cu evaluarea produselor Bosch, articol pe care-l puteti accesa in Pareri despre electrocasnicele si incorporabilele Bosch.

Revenind la Bosch PCP611B90E, principalele sale avantaje, in afara de linia de design, sunt data de gratarele din fonta si o geometrie foarte buna atat a arzatoarelor cat si a gratarelor, care sunt foarte stabile. Avand in vedere ca vorbim de Bosch, nu mai discutam de aprinderea electrica si supapele de siguranta pentru gaz, la fiecare arzator, intrucat producatorul german doteaza toate plitele pe gaz cu astfel de optiuni.

Mai multe plite incorporabile pe gaz analizate si evaluate din prisma principalelor criterii de alegere a plitei incorporabile, va recomandam articolul IP Scoring plite incorporabile.

Aceasta plita poate fi folosita si pe GPL, insa trebuiesc inlocuite duzele de GN cu cele de GPL, duze care se pot achizitiona de la orice service autorizat Bosch. Inca un argument pentru care as recomanda Bosch PCP611B90E este dat de emailul care este de foarte buna calitate, foarte uniform  si rezistent la uzura mecanic, email care se curata foarte usor. Tot legat de curatare, faptul ca gratarele sunt din doua bucati, le face mai usor de curatat, fie ca le spalati in chiuveta sau le puneti in masina de spalat vase, gratarele producatorului german Bosch putand fi spalate inclusiv in masina de spalat vase.

Va recomandam totodata si articolul Cea mai buna plita pe gaz.


Va recomandam totodata sectiunea blogului in care am prezentat pachetele de electrocasnice incorporabile retro pe culoarea cream, respectiv Design retro cream.

In concluzie plita incorporabila pe gaz Bosch PCP611B90E, cu gratare din fonta si culoare alb perlat este un model exclusivist, cu design rustic si care se recomanda a fi asociata in pachet cu cuptorul incorporabil din aceeasi linie, Bosch HBA23BN21model pe care-l puteti vedea in stanga. Pentru mai multe informatii privind criteriile de alegere a plitei incorporabile pe gaz cititi articolul Criterii alegere plita incorporabila.

Cuptor incorporabil rustic/retro Bosch HBA23BN21

Unul din cele mai elegante cuptoare incorporabile electrice multifunctionale, cu design rustic de pe piata europeana este Bosch HBA23BN21. Acest cuptor cumuleaza pe de o parte eleganta cu care a fost proiectat, culoarea alb perlat, destul de rara pe piata, daca nu unica si in acelasi timp calitatea si fiabilitatea producatorului german de electrocasnice, Bosch.

Pentru mai multe cuptoare incorporabile care au fost evaluate, conform principalelor criterii de alegere ale cuptoarelor incorporabile, cititi articolul IP Scoring cuptoare incorporabile.

Cele 7 functii, care asociaza diferite tipuri de incalziri, in care este prezenta si convectia, ofera utilizatorului posibilitatea de a gati in conditii optime aproape toate tipurile de alimente si retete posibil a fi preparate intr-un cuptor electric. Va recomandam articolul Cel mai bun cuptor incorporabil TOP 5 cuptoare incorporabile in functie de pret.

Am realizat un articol cu evaluarea produselor Bosch, articol pe care-l puteti accesa in Pareri despre electrocasnicele si incorporabilele Bosch.

Pe baza principalelor criterii de alegere a cuptorului incorporabil, am realizat un TOP al celor mai bune cuptoare de pe piata, TOP pe care-l puteti accesa in articolul Cel mai bun cuptor incorporabil.

Va recomandam totodata sectiunea blogului in care am prezentat pachetele de electrocasnice incorporabile retro pe culoarea cream, respectiv Design retro cream.

Un alt atu al acestui cuptor este dat de sistemul "usa rece", sistem foarte util in conditiile in care aveti un copil mic, acest tip de usa, care inseamna practic, trei randuri de geam, evitand posibilitatea de arderi accidentale, usa exterioara a cuptorului fiind proiectata astfel incat temperatura maxima sa fie 40 de grade Celsius, la temperatura maxima posibila din interiorul cuptorului.Volumul de 62 de litri este unul mediu spre mare, comparativ cu celelalte modele de pe piata, mai ales daca-l comparam cu volumele de pe cuptoarele incorporabile cu design rustic, cuptoare care in general au un volum mai mic.

Mai multe pachete de plite, cuptoare si hote cu design rustic puteti gasi in sectiunea blogului Design rustic sau in sectiunea Bucatarii rustice.

Timmerul este mecanic si poate fi folosit ca si ceas, in momentul in care Bosch HBA23BN21 nu gateste. In concluzie, Bosch HBA23BN21 este unul dintre cele mai bune cuptoare electrice incorporabile cu design retro si este din punctul nostru de vedere cel mai elegant cuptor pe culoarea alb perlat de pe piata din tara noastra. Mai multe detalii privind criteriile complete de alegere a cuptorului incorporabil puteti gasi in articolul Criterii alegere cuptor incorporabil.

Pentru recomandari privind pachete complete de cuptor incorporabil, plita incorporabila si hota incorporabila din gama producatorului german Bosch, accesati sectiunea blogului Seturi electrocasnice incorporabile BOSCH.

28 feb. 2016

Producatori electrocasnice si incorporabile



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Am evaluat intreaga gama de produse electrocasnice si incorporabile Arctic, tinand cont de parerea utilizatorilor si a feedback ului primit din service, intreaga gama de produse electrocasnice Arctic in articolul Pareri despre Arctic.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Va recomandam articolul in care am evaluat principalele categorii de produs din gama Beko, in articolul Pareri despre Beko.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

In articolul Pareri despre Electrolux, am sintetizat principalele caracteristici ale produselor Electrolux, raportul calitate pret, fiabilitate, pozitionare pe piata din punct de vedere al pretului, precum si recomandari, pareri si comentarii cu privire la principalele game de produse ale producatorului suedez de electrocasnice.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

22 feb. 2016

Samsung HDC6A90TX

Una din cele mai bune hote incorporabile, daca nu cea mai buna hota incorporabila decorativa cu design cheminee, Samsung HDC6A90TX este o optiune ce nu poate fi exclusa pentru cei care doresc o hota puternica, perfecta pentru o bucatarie mare sau chiar open space, cei 631 metri cubi pe ora fiind mai mult decat suficienti pentru o astfel de recomandare. Va recomandam si articolul in care am sintetizat cele mai elegante seturi de electrocasnice incorporabile la inceputul anului 2017, respectiv Linii de design electrocasnice incorporabile in 2017.
 Totusi motivul pentru care recomand aceasta hota ca fiind una din cele mai bune hote din acest segment este dat de raportul foarte bun calitate pret, pe langa puterea mare de absortie, Samsung HDC6A90TX are totodata si un design modern, ergonomic, cu control pe touch si iluminare spot light, ceea ce este semnificativ calitativa comparativ cu o lumina pe becuri clasice cu halogen. Acest tip de iluminare si hota implicit acorda o nota de eleganta bucatariei per ansamblu, punand mai bine in valoare inclusiv locul plitei in bucatarie. Nivelul redus de zgomot de doar 72 dB(A) este un atu in plus, acest nivel de zgomot pe ultima treapta de putere incadrand Samsung HDC6A90TX in categoria celor mai silentioase hota decorativa cu motor cu turbina de pe piata. Design modern, nivel redus de zgomot, putere mare de absortie, toate aceste caracteristici recomanda Samsung HDC6A90TX.  Am evaluat principalele categorii de produse Samsung in articolul Pareri despre Samsung.

Daca ar fi sa mai gasi inca un argument am puncta calitatea foarte buna a filtrelor de aluminiu, care sunt lavabile si totodata sunt foarte bine realizate. Hota este recomandabila a fi folosita cu evacuare spre exterior insa acest model poate fi adaptat si pentru recirculare, cu conditia atasarii unui filtru de grasime, care este realizat din carbon. Mentionam totusi ca aceasta adaptare va scadea capacitatea de evacuare cu aproximativ 30%. Pentru mai multe detalii privind criteriile complete de alegere a hotei incorporabile cititi articolul Criterii alegere hota incorporabila. Aceasta hota poate fi foarte bine asociata cu orice model de plita si cuptor incorporabil din gama producatorului coreean de electrocasnice Samsung, intrucat aceste modele urmaresc toate o linie moderna, erogonomica, in general cu comenzi touch control asemenea hotei recomandate.

Pentru mai multe hote incorporabile evaluate de Incorporabile Premium, va recomandam sectiunea blogului IP Scoring Hote incorporabile.

Cel mai bun cuptor incorporabil pana in 1300lei - Gorenje BO636E20X

Cel mai bun cuptor incorporabil pana in 1300 de lei este din punctul nostru de vedere Gorenje BO636E20X. Ceea ce-l recomanda este, pe de o parte branding-ul foarte bun, Gorenje fiind unul din putinii producatori de electrocasnice incorporabile premium, sau cel putin apropiate calitativ de acest segment,  ce ofera clientilor si modele basic, care totusi sa fie accesibile si in acelasi timp bune si fiabile, ultima caracteristica fiind specifica producatorului sloven.
Gorenje BO636E20X ofera in plus, fata de modelul recomandat in bugetul de 1000 de lei - Hansa BOEI68477 si un sistem de autocuratare cu aburi, fara consumabile ceea ce inseamna un plus de confort pentru utilizator si de ce nu, mai mult timp liber. Gorenje BO636E20X are 8 functii dintre care una este cea de autocuratare, care funtioneaza cu ajutorul a jumatate de litru de apa care se pune in tava adanca si in rest functii pentru gatire, Gorenje BO636E20X fiind un cuptor electric multifunctional, adica are convector, convector care este esential pentru o gatire uniforma, astfel incat alimentele sa nu fie nici arse dar nici "nefacute".

Va recomandam totodata si articolul Pareri despre GORENJE.

Totodata va mai recomandam Gorenje BO636E20X pentru faptul ca are suporti telescopici pentru tavi, pentru un singur nivel si pentru un volum destul de generos, oricum peste media celor intalnite la producatorii concurenti, de 67 de litri. Design-ul este si el unul modern, cu butoane retractabile, inoxul este tratat antiamprentare iar sticla este foarte usor de intretinut. Pentru mai multe detalii privind criteriile complete de alegere a cuptorului incorporabil cititi articolul Criterii alegere cuptor incorporabil. Gama completa de cuptoare incorporabile pe care blogul nostru a prezentat-o si pe care v-o recomandam o puteti gasi in sectiunea blogului Cuptoare electrice incorporabile Gorenje.


Am realizat totodata si un top al celor mai bune cuptoare incorporabile de pe piata europeana, top pe care-l puteti citi in articolul Cel mai bun cuptor incorporabil. In concluzie, consideram Gorenje BO636E20X cel mai bun cuptor electric multifunctional incorporabil pe care-l puteti cumpara intr-un buget de 1300 de lei. Vom reveni in articolele urmatoare si cu cele mai bune cuptoare incorporabile la praguri mai mari de pret.

Cel mai bun cuptor electric incorporabil pana in 1000 de lei

Noua gama de electrocasnice incorporabile lansata la inceputul anului 2016 de producatorul polonez de electrocasnice, este o provocare in ceea ce priveste raportul calitate pret pentru ceilalti competitori de pe piata, aceasta gama fiind in acelasi timp accesibila si totodata cu niste caracteristici foarte bune. Cuptorul electric incorporabil multifunctional Hansa BOEI68477 este primul model pe care l-as recomanda unui posibil utilizator daca ar fi sa se incadreze intr-un buget de pana in 1000 de lei.

Pe baza principalelor criterii de alegere a cuptorului incorporabil, am realizat un TOP al celor mai bune cuptoare de pe piata, TOP pe care-l puteti accesa in articolul Cel mai bun cuptor incorporabil. 

Va recomandam articolul Cel mai bun cuptor incorporabil TOP 5 cuptoare incorporabile in functie de pret.

Motivele pentru care as face aceasta recomandare ar fi date de faptul ca are 8 functii, ce combina atat convectorul cat si tipurile de incalzire, faptul ca usa are 3 straturi de geam, ceea ce inseamna faptul ca temperatura exterioara a usii nu va depasi 40 de grade Celsius, acest lucru fiind numit in domeniu, sistem usa rece. Important in primul rand pentru copii, in sensul evitarii arderilor accidentale, dar de foarte multe ori si pentru adulti, fiind la urma urmei un sistem de siguranta in plus. Un alt avantaj este dat de suportii telescopici, care inseamna un plus de confort pentru utilizator, nemaifiind nevoie sa tineti tavile cu mana, atunci cand spre exemplu doriti sa amestecati, sa puneti sau sa luati ceva din tava.  Va recomandam totodata si articolul Linii de design electrocasnice incorporabile in 2017.

Pentru mai multe review-uri, pareri si comentarii legate de produsele electrocasnice si incorporabile Hansa, cititi articolul: Pareri despre electrocasnicele Hansa.



Design-ul este si el unul modern, predominant realizat din sticla neagra putin lucioasa si rame din inox tratat antiamprentare. Timmerul electronic, ofera, fata de unul mecanic, posibilitatea de programare, la sfarsitul programului cuptorul oprindu-se automat. In pachet Hansa BOEI68477 vine cu o tava adanca si cu una plata si totodata cu gratar.

Pentru mai multe cuptoare incorporabile care au fost evaluate, conform principalelor criterii de alegere ale cuptoarelor incorporabile, cititi articolul IP Scoring cuptoare incorporabile.

In concluzie, recomandarea mea pentru cel mai bun cuptor electric incorporabil, multifunctional intr-un buget de 1000 de lei este Hansa BOEI68477, acest model avand un foarte bun raport calitate pret si totodata oferind cele mai multe optiuni de utilizare in aceasta marja de pret. Branding-ul este unul bun, Hansa fiind cel mai mare producator de electrocasnice din Polonia, un fel de Arctic al polonezilor. Pentru informatii complete privind criteriile de alegere ale cuptorului incorporabil cititi articolul Criterii alegere cuptor incorporabil. Pentru a vedea intreaga gama de cuptoare incorporabile Hansa intrati in sectiunea de blog Cuptoare electrice incorporabile Hansa.

Cea mai buna masina de spalat rufe

Am realizat un top in urma evaluarii masinilor de spalat rufe, top care tine cont de cele mai importante criterii in alegerea masinii de spalat rufe:
  • raportul calitate pret
  • optiuni programare
  • eficienta spalarii si stoarcerii
  • capacitate
  • fiabilitate
  • nivel de zgomot
Va recomandam articolul Cea mai buna masina Electrolux.

Aceste caracteristici sunt, din punctul nostru de vedere cele mai importante si sunt esentiale pentru alegerea unei masini de spalat rufe bune. Eficienta spalarii este cel mai important criteriu din cele mai sus mentionate si au primit punctaj maxim modelele care au un patent certificat in ceea ce priveste procesul de spalare. Mai multe detalii in acest sens puteti citi in articolul Criterii alegere masina de spalat rufe. Astfel, in urma evaluarii noastre, modelele de mai sunt sunt cele mai bune masini de spalat rufe:

Va recomandam articolul Cea mai buna masina de spalat de la Beko.

29 puncte - Masina de spalat rufe, 9kg, 1600 rotatiii pe minut AEG L98699FLE2
28 puncte - Masina de spalat rufe, 12kg, 1200 rotatii pe minut Samsung WF1124XAC 
28 puncte - Masina de spalat rufe, 9k, 1600 rotatii pe minut Gorenje W9865E
27 puncte - Masina de spalat rufe, 8kg, 1400 rotatii pe minut, Siemens WM14T440BY
27 puncte - Masina de spalat rufe, 7kg, 1200 rotatii pe minut, MIELE WDA 110 WPM
27 puncte - Masina de spalat rufe, 8kg, 1600 rotatii pe minut, AEG L88689FL2
25 puncte - Masina de spalat rufe, 8kg, 1200 rotatii pe minut, Samsung WF80F5E0W2W
25 puncte - Masina de spalat rufe, 8kg, 1200 rotatii pe minut, Gorenje W8424
25 puncte - Masina de spalat rufe, 8kg, 1400 rotatii pe minut, Bosch WAT28460B
24 puncte - Masina de spalat rufe, 6kg, 1400 rotatii pe minut, Beko WMY61483LB2
24 puncte - Masina de spalat rufe, 9kg, 1400 rotatii pe minut, Indesit Innex XWDE 961480X 

Modelele de mai sus sunt primele 10 modele cele mai bune masini de spalat rufe de pe piata din tara noastra, pe care blogul de electrocasnice si incorporabile Incorporabile Premium le-a evaluat. Mai jos gasiti si alte modele ce au obtinut un scoring mai mic, dar care nu sunt ne neglijat:

Va recomandam articolul Cea mai buna masina de spalat de la WhirlpoolAm evaluat principalele categorii de produse pe care le pune producatorul de electrocasnice si incorporabile Whirlpool, in articolul Pareri despre Whirlpool.

23 puncte - Masina de spalat rufe, 8kg, 1400 rotatii pe minut  LG F14A8TDA
23 puncte - Masina de spalat rufe, 7kg, 1200 rotatii pe minut Bosch WAQ2446KBY
22 puncte - Masina de spalat rufe, 7kg, 1200 rotatii pe minut, Electrolux EWF1284BW 
22 puncte - Masina de spalat rufe, 6kg, 1200 rotatii pe minut, Samsung WF60F4E5W2X

 Am evaluat principalele categorii de produse Samsung in articolul Pareri despre Samsung.

22 puncte - Masina de spalat rufe, 8kg, 1400 rotatii pe minut,  Whirlpool AWO/C 81400
19 puncte - Masina de spalat rufe, 7kg, 1200 rotatii pe minut, Ariston Aqualtis AQ83D29
18 puncte - Masina de spalat rufe slim, 6kg, 1200 rotatii pe minut, Whirlpool AWSX63213

Avantaje si dezavantaje la centrala termica cu condensatie

Avantajele unei centrale termice cu condensatie sunt:
- o economie de resurse, respectiv gaze naturale intre 25 si 30% fata de o centrala termica conventionala
- durata de viata foarte mare, o astfel de centrala avand o durata de viata estimata de 15 ani
- nu elimina gaze nocive, comparativ cu o centrala termica conventionala care este foarte poluanta
- este optima inclusiv pentru cei care doresc sa-si monteze intalatie prin pardoseala

Dezavantajele unei centrale termice cu condensatie sunt:
-pretul cu pana la 80% mai mare fata de o centrala termica conventionala
-condensul rezultat este lichid si trebuie prevazuta o evacuare a acestui lichid, care este destul de acid
Pentru o functionare optima centrala termica cu condensatie trebuie montata intr-un mediu izolat termic, fie ca vorbim de apartament sau casa. Totodata capacitatea ei trebuie calculata corect de catre un specialist in instalatii termice. Fie ca vorbim de o subdimensionare sau supradimensionare, in ambele situatii centrala nu va functiona corespunzator parametrilor pentru care a fost proiectata.

21 feb. 2016

Cea mai buna hota incorporabila

Am realizat un top al celor mai bune hote incorporabile decorative, in functie de cele mai importante criterii de alegere a unui astfel de produs incorporabil, respectiv:
  • Raportul calitate pret
  • Putere absortie
  • Calitate filtre 
  • Nivel zgomot
  • Produse complementare
Am realizat un top al celor mai bune hote incorporabile in functie de producator:
Produsele complementare inseamna o evaluare a posibilitatii de asociere a hotei cu un cuptor si o plita incorporabila, astfel incat acestea sa se potriveasca perfect. Ma refer la cromatica, linie de design, de cele mai multe ori unica, in functie de producator, nuante de inox sau alte culori, ect. Totodata Incorporabile Premium va recomanda de cele mai multe ori si cu ce produse sa asociati modelele incorporabile prezentate.Asadar, in urma evaluarii noastre, cele mai bune hote incorporabile decorative sunt:

26 puncte-Hota incorporabila decorativa oblica Bosch DWK098E51

26 puncte-Hota incorporabila decorativa cu design cheminee Hansa OKP662TH

26 puncte-Hota incorporabila decorativa cu design cheminee Hotpoint HHE 60 F IX

25 puncte-Hota incorporabila decorativa cu design cheminee Hansa OKP662GH

24 puncte-Hota incorporabila decorativa cu design rustic Electrolux EFC 640R

In articolul Pareri despre Electrolux, am sintetizat principalele caracteristici ale produselor Electrolux, raportul calitate pret, fiabilitate, pozitionare pe piata din punct de vedere al pretului, precum si recomandari, pareri si comentarii cu privire la principalele game de produse ale producatorului suedez de electrocasnice.

23 puncte-Hota incorporabila decorativa cu design piramidal  Bosch DWW06W850 

22 puncte-Hota incorporabila decorativa cu design rustic Beko CWB6410CR

22 puncte-Hota incorporabila decorativa cu design rustic Bosch DWW063461

22 puncte-Hota incorporabila decorativa cu design cheminee Bosch DWB06W452

21 puncte-Hota incorporabila decorativa cu design cheminee Hotpoint HNB 6.7 AD X

21 puncte-Hota incorporabila decorativa cu design rustic Whirlpool AKR 551 JA 


Am evaluat principalele categorii de produse pe care le pune producatorul de electrocasnice si incorporabile Whirlpool, in articolul Pareri despre Whirlpool.

Hotele incorporabile decorative rustice se recomanda celor care au sau isi doresc o bucatarie retro, in timp ce hotele cu design cheminee sau oblice se recomanda celor care au bucatarii moderne, eventual open space. Personal evit sa recomand hotele decorative cu design piramidal, cu exceptia cazurilor in care bucataria este retro/rustica, intrucat acest tip de hota nu se mai "poarta" in cazul bucatariilor moderne. Pentru a citi informatii detaliate privind  alegerea hotei incorporabile puteti citi articolul Criterii alegere hota incorporabila.